понедељак, 20. јул 2015.

NEMA TU VIŠE ŠTA DA SE PRIČA

*
Ostaje misterija koja kopka i buši rupu sve do unutrašnjosti organizma i širi se venama kao neka zaraza neizlečiva, čini mi se... Umanji vreme nekako tu bol, ali delimično... Tinja pitanje, pokvarenjak večni, i svojim blagim žarom pecka, pa odskačemo u budućnost sa vrelinom u petama.
Zapušimo usta hladnom krpom, dok nas siluje neizvesnost da ne jaučemo ako zaboli, i to je to.
Stojimo na grani kao ptice i blentavo ćutimo, dok se bez reči potpuno i bezgrešno razumemo. To je ono što ostaje nakon rečenice "Nema tu šta da se priča i o čemu više da se razgovara"...
Ima, ima... svakako da ima, samo se ne žele otkrivati reči, jer kada smo razotkriveni tada postajemo slabiji, a danas više niko ne želi biti slab. Globalno pogrešno razmišljanje.
Ostao je tu još prepunjen šleper ljubavi neistovarene i nedoživljene koja trune neupotrebljena.
Ostalo je i sve ono čega se stidimo jer smo neuki i nejaki da to kažemo i pokažemo, pa sada ispaštamo zbog svog siromaštva koje činimo sve većim i jačim.
Preobrazićemo se u siromahe.
I negde u dolini naših napuštenih stanica niče još uvek želja koju navodnjava svaka naša misao i hrani naša pobuda.
Niču želje kao korov neželjeni i omrženi koji guši sve drugo oko nas.

*
Reči su često gasovi koje ne možemo izbaciti iz sebe, pa se nadimamo do granice pucanja kada se čini da će nam utroba pući... Bitno je u tom momentu imati sreću i naći se na zgodnom mestu gde se možemo "olakšati" i tako pomoći sami sebi. Ali prečesto smo tada van kuće, u društvu sasvim pogrešnog slušaoca, pa sve padne u vodu.

Povučeš vodu i odeš... A odu i reči... I ona prava osoba, jer nije čula...

Нема коментара:

Постави коментар